Malergården efter Swanerne

.

I forbindelse med en tur på Sjælland i september 2005 havde vi besluttet at besøge Malergården i Plejerup. Malergården er bygget af kunstmaler Sigurd Swane i begyndelsen af 1930'erne og dannede rammen om familiens liv gennem mange år.
Henrik Swane, er er den sidste Swane på Malergården og han bor i dag i østlængen.I forbindelse med en tur på Sjælland i september 2005 havde vi besluttet at besøge Malergården i Plejerup. Malergården er bygget af kunstmaler Sigurd Swane i begyndelsen af 1930'erne og dannede rammen om familiens liv gennem mange år.
Henrik Swane, er er den sidste Swane på Malergården og han bor i dag i østlængen.

Malergården blev overtaget af Odsherreds kunstmuseum i 2004 som en testamentarisk gave fra Gerda Swane, der døde i foråret samme år.


.

For en del år siden gjorde Gyda Ulldal Swanerne og Malergården verdenskendte i Danmark ved nogle meget åbenhjertelige TV-udsendelser på DR1.


Indkørslen til gårdspladsen, bemærk den smukke kampestensbygning.

.

Omkring år 2000 udgav Gerda Swane en erindrings bog om familien Swanes liv, både hjemme på Malergården og fra rejserne til Sydeuropa i autocamper, til trods for at dette begreb endnu ikke var opfundet.

.

Stuerne står næsten som om de endnu var beboet af familien, man fornemmer næsten ikke at det er et museum.

Køkkenstuen blev familiens samlingssted efter Sigurd Swanes død i 1973.

Den store have er et orgie i blomster og farver her i efteråret. Men der mangler heller ikke blomster i vinduerne.

Gerda og Henrik Swane skænkede udover selve Malergården også inventar og adskillige hundrede kunstværker til Odsherreds kunstmuseum.

Et besøg kan varmt anbefales, yderligere oplysninger her: Malergården - Museum Vestsjælland (vestmuseum.dk)

Vil man vide mere om Swanerne kan Gerda Swanes eringsdringsbog "Swanerne på Malergården", varmt anbefales.