Forside Tilbage til
Postkort
Snapshots Fotogalleri Om os

 

 

 

 

Nordspanien
Del 3

 

Del 1 Del 2      
Ikke langt fra Hospital de Orbigo ligger Astorga, der blandt andet er kendt for Gaudi’s bispebolig. Så efter at vi har fået indrettet os på campingpladsen kører vi til Astorga. Vi finder hurtigt en stor grusplads lige udenfor bymuren, der bruges til parkering, her er der masser af plads. 
Lige bag bymuren ligger Gaudi's byggeri.
Den tidligere biskops bolig var nedbrændt, så Gaudi fik til opgave at tegne en ny bolig til biskoppen.
Byggeriet blev påbegyndt i 1890, men biskop Grau døde 3 år senere og kort tid efter gik byggeriet i stå. Bygningen kom aldrig til at fungere som bolig for nogen biskop.
Der gik over 50 år inden byggeriet endelig kunne afsluttes og bygningen er i dag museum for religiøs kunst.
Ikke langt fra Gaudi's byggeri ligger Katedralen.
Katedralen blev påbegyndt i slutningen af 1400-tallet og varede i ca. 300 år. Et ualmindeligt smukt og storslået byggeri.
 
Katedralens hovedindgang, men der var desværre lukket, så vi fik den ikke at se indvendig. 

Efter en forholdsvis kold nat, kun 5 gr. kørte vi i løbet af formiddagen til Leòn, en by med knapt 150.000 indbyggere og en tæt trafik. Målet var den store katedral, som vi fandt efter at have spurgt om vej et par gange - vi fandt en gratis parkeringsplads et stykke fra centrum.
Også i Leòn møder vi et byggeri af Gaudi, ejendommen er bygget til et par klædehandlere i begyndelsen af 1900-tallet, men huser i dag en bank.
 
 
Katedralen er bygget oven på nogle tidligere romerske bade, men det er ikke det bedste fundament, så det giver nogle udfordringer i stabiliteten af den smukke kirkebygning. Et andet problem er de store vinduesarealer, der svækker murenes bæreevne.  
 
 
På torvet er der marked.

Næste dag var det flyttedag igen, men dog kun omkring 100 km, til en campingplads tær ved Galiciske grænse. Vi havde valgt at flytte da ikke ville bruge tid på at køre for meget frem og tilbage.
En lille lidt primitiv plads, men rent og pænt. Der var ikke mange gæste, så der var god plads til alle også til storkene, der kom en tur om morgenen. 
 
I dag er vi på vej til Rio Sil. Meget fine landeveje med meget lidt trafik. Vi kører gennem smukke landskaber med små landsbyer.

På billedet herunder følger vejen Rio Sill.
 
 
En lille by  A Rùa, der ligger kønt ved floden, den gamle bro er dog afløst af en moderne til biltrafikken. Den gamle bro er kun til gående
Vi følger en oprindelig romersk vej. Også broen er bygget er romerne for ca. 2.000 år siden og den bruges stadigvæk, i dag også til biler!
 
Så er det tid til frokost med udsigt over floden Sill. 
Der er rigtig mange vinmarker her i området, det er hovedsagelig hvidvin der dyrkes her. Bemærk at vinrækkerne følger skråningen. 
Der er mulighed for at komme ud og sejle med turbåde på Rio Sill. 
Vinmarkerne fortsætter i det uendelige. 
Til top 
Del 2 Del 4 
Senest opdateret den 12. januar 2018  © nbm.dk 2003 - 2018