Forside  Tilbage til
Postkort
Snapshots  Fotogalleri  Multimedie
program
Om os

Beijing
4. del


Til 1. del Til 2. del Til 3. del
Så er vi nået til den næste sidste dag, om formiddagen kører vi ud til Sommerpaladset. Det gamle sommerpalads blev ødelagt af Europæerne i 1860 i forbindelse med opiumskrigene. Det nye sommerpalads blev bygget under Quing-dynastiet for penge der skulle være brugt til kanoner og skibe til at forsvare Kina mod Europæerne. Enkekejserinde Cixi omdirigerede penge til bygning af et nyt   Sommerpalads, hvor man kunne nyde livet. Den eneste båd der blev bygget var denne marmorbåd, hvor Cixi kunne nyde sin eftermiddags the. Båden ligger i kanten af den store kunstige sø Kunming søen, der oprindelig var en del af en kejserlig have. .
Oprindelig var båden forsynet med kanoner, men det fandt Cixi afskueligt, så de blev fjernet igen
Sommerpaladset stod færdigt i 1895. Ved kejserlige udflugter sejlede man fra "Den Forbudte by" der ud.
  Selve paladset og marmorbåden er forbundet med "Den lange  Korridor", der er 728 meter lang. Midtvejs er der dette smukke tårn, der ligesom korridoren er bemalet med kinesiske landskabs motiver. Cixi sendte kunstnere rundt i hele Kina for at de kunne hente  forskellige motiver, 1400 ialt.. 
 
  Fra Den lange Korridor er der udsigt op til Pavillon for Buddhistisk Røgelse. Pavillonen består at et 41 meter højt 8-kantet tårn. 
Til højre en bro over en af de mange kanaler ved Sommerpaladset.
 
  National Stadion med 91.000 siddepladser
I 2008 er Beijing vært for De Olympiske Lege, i øvrigt første gang nogensinde. Kineserne er utroligt stolte af, at det er lykkedes dem at få Legene til riget i midten.
Mange nedslidte og gamle bygninger i Beijing er blivet revet ned og erstattet med tidssvarende. Vejnettet og undergrundsbanen bliver udbygget, så transporten i forbindelse med Legene kan fungere. Hele projektet har et budget på 180 mia. kr. eller det der svarer til seks Storebælts broer! På nuværende tidspunkt er man foran tidsplanen med hele projektet, hvad man også er stolt over. 
Billedet øverst til højre er National Stadion med 91.000 siddepladser, det kaldes i folkemunde Fuglereden.  Nederst til højre er også byggeri til De Olympiske Lege.
 
Målet med at få Legene til Beijing er at få Riget i midten tilbage på verdenskortet igen, verdens ældste kulturland vil være økonomisk supermagt i det 21. århundrede og Beijing skal gøres til en af verdens populæreste turistmagneter.
"One World, One Dream" er mottoet for OL 2008
  Eftermiddagen bruges til en tur på Beijings eksklusive shoppinggade Wangfujing.

Til venstre Skt. Josef-kirken, der er opført i 1665, men er genopbygget flere gange efter jordskælv, brand og oprør, sidste gang i 1904.
Til højre er man i gang med at rive en bygning ned. De tidligere umoderne og "socialistiske" forretninger er fjernet til fordel for moderne mærkevarebutikker. Noget af Wangfujing er gågade efter bedste vestlige stil. Her er der mange cafeer, restauranter og isbarer til glæde for turisterne og de bedre stillede kinesere. Men tro ikke at kineserne ikke også har taget den vestlige levestil til sig. De går klædt i mærkevaretøj og taler ivrigt i nyeste model mobiltelefon  
 
  Der er mange måder at tiltrække kunder, denne butik har valgt en lidt utraditionel måde med denne rustningsklædte person.
Her under et shoppingcenter med vagter og butikker kun for folk med "slidstærke" creditcard!
Eftermiddagen slutter vi i Beihai park, der ikke ligger ret langt fra Wangfujing gaden og den forbudte By. Da Mongolerne erobrede Beijing i 1260 byggede Khubilai Khan sit palads i parken.
Kineserne forlyster sig på den tilfrosne Beihai sø med at fiske, løbe på skøjter, kælke og cykle. 
Til højre ses Den Hvide Dagoba på Jade øen i baggrunden.  
 
 
 
Så er vi nået til den 7.dag, der er den sidste i Beijing, vi har forladt hotellet og er på vej ud til Zoologisk have. Men inden skal vi lige se nogle stærke kontraster. Byggeriet til højre er tegnet af en Hollandsk arkitekt
Billedet herunder er noget af det mindre pæne. Læg mærke til de små grå kasser ved siden af altanerne, det er airkondionsanlæg, som er meget populære, men de pynter ikke. 
 
   
Målet i Zoologisk have er selvfølgelig Pandaen. De har nogle stykker af den store Panda, der første gang blev beskrevet af en fransk missionær i 1869. Indtil da var det kun den lokale befolkning der vidste hvad der gemte sig i de kinesiske bambusskove. Pandaen er i virkeligheden et rovdyr, der gradvis er gået over til at spise planter, men den kan godt en gang i mellem forgribe sig på mindre dyr.  
  Så er der kun lufthavnen tilbage med alle dens formaliteter og sikkerhedscheck. Men vi har haft en fantastisk uge i Kina's hovedstad Beijing. Mødet med den kinesiske befolkning har været en positiv oplevelse. 
Kina er ikke et tilbagestående underudviklet land, men et land i fremgang, blot må man håbe, at de ikke mister deres kulturelle egenart.
 
 
 
Til top
Til 3. del   
Senest opdateret den 8. februar 2014  © nbm.dk 2003 - 2014